Home Actualitate Centru de vaccinare la Spitalul de Infecțioase

Centru de vaccinare la Spitalul de Infecțioase

by Antonia Mocanu
0 comment

Pentru a veni în sprijinul constănțenilor care vor în această perioadă să se vaccineze, dar pentru a mai decongestiona aglomerația de la Pavilionul Expozițional, un nou punct de imunizare este disponibil din această săptămână în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.  

Inițial atunci când a debutat campania de vaccinare în decembrie anul trecut, Spitalul de Boli Infecțioase a fost centru de imunizare pentru cei din linia întâi, ulterior, după tragedia petrecută în 1 octombrie atunci când secția de terapie intensivă a spitalului a ars, activitatea medicală a unității spitalicești a fost suspendată, iar acum, de câteva zile echipa SCBI s-a alăturat din nou campaniei de imunizare din Constanța deschizând un punct de vaccinare în curtea spitalului.

În prima zi de funcționare a noului punct de imunizare, atunci când s-a și desfășurat un maraton de vaccinare de 24 de ore, mulți constănțeni au călcat pragul noului punct de vaccinare și s-au imunizat.

Serurile cu care constănțenii se pot vaccina sunt Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson și chiar dacă mulți dintre ei nu stiu încă de existența lui, cei care i-au călcat pragul sunt extrem de încântați de faptul că un nou punct de vaccinare s-a deschis la Constanța.

Punctul de vaccinare din curtea Spitalului de Boli Infecțioase va  rămâne deschis în următoarea perioadă, atât timp când vor exista solicitări din partea constănțenilor. În prezent, incidența în municipiul Constanța este aproape de pragul de 13 la mia de locuitori, iar în ultimele 14 zile au fost confirmate pozitiv cu virusul Sars Cov- 2 aproximativ 4.000 de persoane.   

related posts

Leave a Comment