Home Actualitate Ce măsuri iau autoritățile pentru minivacanța de Revelion?

Ce măsuri iau autoritățile pentru minivacanța de Revelion?

by Antonia Mocanu
0 comment

Autoritățile locale anunță măsuri drastice pentru municipiul de la malul mării în perioada minivacanței de Revelion. În acest sens polițiștii constănțeni, alături de celelalte forțe de ordine și reprezentanți ai instituțiilor abilitate de control vor fi la datorie, pentru a proteja siguranța și sănătatea constănțenilor.

Peste 600 de polițiști  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și aproximativ 150 de polițiști locali constănțeni vor acționa, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, a faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus în perioada 31 decembrie 2020- 3 ianuarie 2021.

Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2. Polițiștii vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni, fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise.

Autoritățile locale reamintesc că sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise. De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Totodată în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, precum și pentru alte motive justificate prevăzute de lege. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

related posts

Leave a Comment