Home Actualitate Constanța iese din carantină după șase săptămâni

Constanța iese din carantină după șase săptămâni

by Antonia Mocanu
0 comment

Anunțul oficial din partea autorităților a sosit. Constanța iese din carantină după șase săptămâni.

„DSP Constanța a făcut o analiză de risc și a primit avizul INSP pentru ridicarea carantinei, ceea ce se va întâmpla la expirarea termenului legal, respectiv 1 ianuarie, ora 20:00”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Tudorel Ene.

Amintim faptul că raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică din data de 31 decembrie a anunțat 221 noi cazuri de COVID-19 pe teritoriul județului Constanța, ajungând la un total de cazuri confirmate de 26.125 persoane infectate, iar incidența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța a crescut și a ajuns la 3.03 per 1.000 de locuitori,  în timp ce  în privința  municipiului incidența cazurilor a ajuns la pragul de 4.50, fiind în creștere. De asemenea, DSP Constanța a anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 1.407 cazuri de persoane infectate mai sunt active, iar în privința județului 2.334.

Municipiul Constanța este în carantină de aproape 6 săptămâni, iar 20 noiembrie a fost data în care a intrat prima dată în carantină având o incidență a cazurilor de 9.35 per mia de locuitori. Cea de-a doua carantină pentru Constanța a început în data de 4 decembrie, municipiul înregistrând atunci o incidență de 10.33. Cea de-a treia carantină pentru Constanța a început în 18 decembrie, atunci când incidența a fost de 8.65 per mia de locuitori.

Municipiul Constanța la doar 24 de ore înainte de ieșirea din carantină a înregistrat o rată a incidenței de 4.50 cu 1.407 cazuri active,  fiind în creștere după mai bine de două săptămâni cât timp a fost în scădere.  

related posts

Leave a Comment