Home Actualitate Cazinoul, în plin proces de reabilitare

Cazinoul, în plin proces de reabilitare

by Antonia Mocanu
0 comment

Cu pași siguri și fermi Cazinoul din Constanța va fi în viitorul nu atât de îndepărtat ceea ce era odată. S-au început lucrările de restaurare încă de acum câteva luni, iar pe zi ce trece schimbările se văd cu ochiu liber. Radu Cornescu, arhitectul care supraveghează îndeaproape schimbările de la zi la zi făcute în Cazino povestește faptul că se încearcă pe cât posibil ca edificiul impozant de la malul mării să nu își schimbe structura chiar dacă se fac lucrări de reastaurare, și să se mențină ce este mai de preț în Cazino, pentru a nu se pierde. Tot acesta mai menționează faptul că în ceea ce privește subsolul vor exista două camere tip muzeu, în care vor fi expuse cărți poștale, fotografii și obiecte din istoria clădirii edificiu. Echipe de muncitori lucrează acum la recompartimentarea subsolului.

Experții în monumente istorice au luat probe din zidurile de piatră, planșeele cu bolți de cărămidă dar și din grinzile metalice nituite realizate de Anghel Saligny, iar în urma analizelor s-a constatat că acestea s-au mentinut foarte bine, așa că multe dintre elementele originale vor fi păstrate.

Odată cu înaintarea lucrărilor, este posibil să apară și alte mărturii zidite între pereții clădirii de deținuții care au lucrat la reabilitarea Cazinoului în anii 1950.

Lucrările la Cazinoul din Constanța vor respecta proiectul original, cu detaliile arhitecturale din anul 1910.

related posts

Leave a Comment