Home Actualitate Bilanţul infernului de la Constanţa, şapte morţi

Bilanţul infernului de la Constanţa, şapte morţi

by Crina Matei
0 comment

A fost activat planul roșu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în urma unui incendiu izbucnit la secția ATI. O persoană este resuscitată în curtea spitalului. Potrivit primelor informații, 7 oameni au MURIT.

La fața locului a ajuns prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, dar și președintele CJ, Mihai Lupu.

Prefectul Silviu Coșa a declarat că pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean Constanța și în județele limitrofe.

Din informațiile pe care le deținem în acest moment, din totalul de 113 bolnavi ai spitalului de boli infecțioase, 43 de pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, iar 46 dintre aceștia la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Spitalul județean de urgență dispune la această oră de un număr de 35 de paturi pentru pacienții cu forme grave, alte 10 paturi sunt disponibile la secția pneumo de la Agigea, a spitalului. De asemenea, spitalul de la Palazu Mare, are și acesta un număr de 45 de paturi disponibile.  S-a luat hotărârea de a disponibiliza Secția Oftalmologie din cadrul Policlinici II Constanța, în care pot fi internați pacienții de la boli infecțioase. Din informațiile confirmate mai sunt disponibile 26 de paturi în cadrul Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Potrivit primelor informații, incendiul ar fi pornit de la o flacără ce s-a aprins la un prelungitor din secția de ATI. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța face cercetări.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța avea autorizație de securitate la incendiu.

Primarul Chițac, aflat la Spital de Boli Infecțioase, a declarat că știa de neregulile găsite la unitatea spitalicească și că a dispus remedierea lor.
”Au fost rezolvate deficientele. Sigur, am fost informat de aceste probleme. Nu mai țin minte exact care erau deficientele… lucruri care țin de prize. M-am gândit că s-ar putea întâmpla o asemenea tragedie. Am chemat echipele ENEL, am făcut verificări. Instalația spitalului este una bună. Dar nu știu când a fost schimbată”, a declarat Vergil Chițac.

Prin dispoziția Președintelui Consiliului judeţean Constanţa, pentru informații privitoare la pacienți transferați, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, a pus la dispoziție următoarele linii telefonice: SCJU – 0736 603 824, Secția Exterioară Agigea – 0241484647 și 0241484644, iar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are următoarele linii telefonice: Pavilionul Clinică – 0241486313 și Secția Medicală – 0241486302.” au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa.

related posts

Leave a Comment