Home Actualitate Mesajul Casei judeţene de pensii cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Mesajul Casei judeţene de pensii cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

by Crina Matei
0 comment

Pe data de 1 Octombrie, înca din anul 1991, se sărbătoreste în întreaga lume Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la iniţiativa Organizaţiei  Naţiunilor Unite.

Obiectivul general al acestei zile este recunoasterea persoanelor vârstnice ca o forţă în procesul de dezvoltare a societăţii prin împărtăşirea experienţei şi cunoştinţelor acumulate de acestea şi, mai ales, prin creşterea participării lor la viaţa activă.

Persoanele vârstnice sunt o resursă inepuizabilă de înţelepciune şi experienţă, cu toţii trebuind nu doar să recunoaştem acest fapt ci şi să întreprindem măsuri efective care să se adreseze acestei categorii sociale importante cu ajutorul căreia putem înţelege mai bine atât trecutul, cât şi prezentul şi în special viitorul.

În toate societăţile, persoanele de vârsta a treia au jucat şi joacă un rol inestimabil, iar noi toţi le suntem datori pentru tot ceea ce au oferit de-a lungul vieţii lor.

Pe aceasta cale, aducem un omagiu persoanelor vârstnice pentru imensa lor contribuţie în dezvoltarea societăţii din care facem parte cu toţii.

Cu aceasta ocazie si nu numai, colectivul Casei Judetene de Pensii doreste sa transmita şi prin intermediul acestui comunicat de presa, sentimentul de preţuire şi asigurarea că suntem şi vom fi mereu alături de dumnealor.

related posts

Leave a Comment