Home Actualitate Bienala Națională de Pictură „DOINA PĂULEANU”

Bienala Națională de Pictură „DOINA PĂULEANU”

by Florentina Lup
0 comment

În perioada 1–31 iulie 2021, la Muzeul de Artă Constanța, se desfășoară prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „DOINA PĂULEANU”, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Pe simeze se regăsesc 100 de lucrări semnate de 100 artiști, membri ai U.A.P. România, care au fost selectați dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși la eveniment.

În deschiderea Bienalei, începând cu ora 17:00, va avea loc concertul „Enescu pe înțelesul tuturor”, în interpretarea lui Ștefan Ignat – bariton și Remus Manoleanu – pian. În program se regăsesc fragmente din opera Oedipe, din Sonata pentru pian op. 24, nr. 1 și Languir me fais din Ciclul „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”.

Evenimentul, primul de acest gen din Constanța, omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990 – 2020 și cetățean de onoare al județului Constanța. Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța.

related posts

Leave a Comment