Home Actualitate Amenzi de circulație mai mari pentru Constanța

Amenzi de circulație mai mari pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constănțenii ar putea plăti amenzi de circulație cu până la 50% mai mari din 2021. Întrucât în ultima zi a acestui an expiră plafonarea punctului de amendă. Astfel amenzile rutiere ar putea crește cu 50% de la 1 ianuarie 2021. În acest context sunt vizați și șoferii din Constanța, care nu de puține ori au fost amendați de polițiști pentru diferite încălcări ale legii.

Valoarea amenzilor rutiere este stabilită pe baza unui punct de amendă, care reprezintă 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. Actuala plafonare a punctului de amendă expiră la 31 decembrie 2020, iar în prezent șansele ca plafonarea să poată fi prelungită sunt  extrem de mici, aceasta realizându-se doar prin emiterea unei ordonanțe de urgență.

Soluția este ca până în 31 decembrie să fie numit un nou Guvern în Parlament, iar acesta să adopte la timp noua ordonanță de urgență. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, valoarea unui punct de amendă va crește automat de la 1 ianuarie la 223 de lei, echivalentul a 10% din salariul minim brut actual de 2.230 de lei. Menționăm faptul că începând din 2017, autoritățile centrale au plafonat anual valoarea unui punct de amendă la 145 de lei, pentru a evita o creștere bruscă a amenzilor ca urmare a măririi treptate a salariului minim brut pe economie. Revenind la momentul actual menționăm faptul că în anul 2021 cea mai mică amendă rutieră va fi de 446 de lei, comparativ cu 290 de lei cât este în prezent.  

Sursa foto: https://editiadedimineata.ro

related posts

Leave a Comment