Home Actualitate Acțiuni desfășurate de polițiști pe litoral

Acțiuni desfășurate de polițiști pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiștii constănțeni sunt extrem de vigilenți în aceste zile pe litoralul constănțean. Au desfășurat activități  în ceea ce privește respectarea normelor în vigoare și au aplicat sancțiuni acolo unde legea o cerea.

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat două acțiuni pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și una pe linia respectării prevederilor privind prevenirea și surprinderea în flagrant a persoanelor care săvârșesc infracțiuni de furt. În urma activităților, polițiștii au legitimat 141 de persoane, fiind aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.850  de lei.

De asemenea, polițiștii continuă seria activităților preventive pentru informarea cetățenilor și prevenirea răspândirii SARS-COV2 în stațiunile din sudul litoralului, precum Neptun, Olimp și Venus. Polițiștii au stat de vorbă cu aceștia, evidențiind locurile în care masca se poartă obligatoriu, modul corect de a o purta, situațiile în care se instituie carantina și izolarea persoanelor, precum și contravențiile ori infracțiunile prevăzute de legislația referitoare la starea actuală.

Pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID, polițiștii  recomandă să se poarte masca obligatoriu în:

–      târguri, piețe și oboare;

–      stații de autobuz;

–      curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;

–      spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;

–      în locurile în care se desfășoară spectacole de exterior;

–      în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

related posts

Leave a Comment