Home Actualitate A început examenul maturității

A început examenul maturității

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămână de foc pentru absolvenții clasei a XII-a. A început examenul național de Bacalaureat sesiunea de vară, iar peste 5000 de elevi constănțeni sunt așteptați să susțină probele. În județul nostru, examenul este organizat în 32 de centre, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, a debutat cu cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Examenul este organizat în 32 de centre, 28 din mediul urban și 4 mediul rural.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 5088 de candidați, dintre care 4251 de candidați din promoția curentă, respectiv 837 de candidați din promoțiile anterioare.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie și se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. În acord cu prevederile legale în vigoare, fiecare centru de examen va dispune de de asistență medicală, echipamente și materiale de protecție (dezinfectanți, măști etc.), intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat. În sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

related posts

Leave a Comment