Home Actualitate A fost convocat Colegiul Prefectural

A fost convocat Colegiul Prefectural

by Antonia Mocanu
0 comment

Prefectul județului Constanța a convocat Colegiul Prefectural, în vederea raportării rezultatelor obținute în ultima perioadă de instituții precum ISU „Dobrogea” Constanța, ISJ Constanța sau ITM Constanța. Ședința s-a desfășurat în sistem hibrid, cu o parte din membri prezenți fizic în sală, iar ceilalți, prin conexiune online.

„Pe lângă lupta împotriva pandemiei COVID-19, trebuie să ne aplecăm atenția și asupra altor subiecte importante. Din acest motiv, suntem foarte atenți la eforturile instituțiilor pentru îmbunătățirea actului educațional sau pentru oferirea de condiții mai bune de muncă de către angajatori. Sunt doar câteva dintre temele de interes pe care trebuie să ne concentrăm în continuare, pentru că reprezintă fundamentul unei societăți sănătoase, gata să se întoarcă la normalitate”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA.

Primul punct pe ordinea de zi a prevăzut o analiză a situației actuale privind clădirile în care funcționează unități de învățământ fără să dețină autorizație de securitate la incendiu. În urma inspecțiilor realizate, reprezentanții ISU „Dobrogea” Constanța au comunicat că un număr total de 96 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județ nu dețin autorizația de securitate la incendiu. De asemenea, reprezentanții ISJ Constanța au prezentat un raport privind acțiunile de promovare a învățământului profesional în sistem dual. Inspectoratul Școlar Județean și Instituția Prefectului au organizat două întâlniri pe această temă, în Medgidia și Cernavodă, la care au participat directori de școli și licee, dar și dascăli. Principalele solicitări pentru dezvoltarea sistemului dual au venit din partea unor companii mari din județ.

Nu în ultimul rând, reprezentanții ITM Constanța au prezentat un raport al controalelor privind expunerea lucrătorilor la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, până în data de 15 martie, au fost realizate 3.055 de controale, dintre care 173 pe timp de noapte și un număr total de 99.557 de salariați au fost verificați.

În urma acțiunilor, au fost sancționați 504 angajatori și au fost acordate 114 amenzi în valoare totală de 114.000 lei. Acțiuni de control similare vor fi desfășurate, în perioada următoare, în special în instituții publice.

related posts

Leave a Comment