Home Actualitate 5.82, incidența municipiului Constanța

5.82, incidența municipiului Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 342 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 152 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 36.667.

Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 25 martie pentru județul nostru este de 3.80 per 1.000 de locuitori, fiind în creștere, iar incidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 5.82, fiind de asemenea pe un trend ascendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 1.815 cazuri de persoane infectate mai sunt active.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județ sunt 429 persoane internate, în timp ce 1.895 se află în carantină la domiciliu în acest moment, iar 2.428 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 902 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 361 de teste antigen rapide și 800 teste RT-PCR.

În ceea ce privește paturile de la terapie intensivă din spitalele din Județul Constanța, menționăm faptul că la SCJU din cele 14 paturi, toate sunt ocupate, la Spitalul de Boli Infecțioase din cele 10 aferente, toate sunt ocupate. De asemenea în ceea ce privește paturile ATI de la Medgidia în număr de 13 și cele de la Spitalul din Mangalia ce însumează 9 paturi, potrivit DSP și aici toate sunt ocupate și niciun loc nu mai este disponibil.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 919.794 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 825.208 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.651 cazuri noi de persoane infectate.    

related posts

Leave a Comment