Home Actualitate 4.100 doze vaccin Moderna pentru Constanța

4.100 doze vaccin Moderna pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța primește 4.100 doze doze de vaccin Moderna. Dozele de vaccin produse de Moderna sunt distribuite în întreaga țară, după ce a treia tranșă primită de România a sosit pe teritoriul țării noastre. Vorbim despre 39.300 doze de vaccin Moderna ajunse vineri. Dozele fac parte din a treia tranșă de vaccinuri sosite la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în această dimineață și vor fi distribuite după cum urmează: Centrul Regional de Distribuție Brașov: 5.400 doze; Centrul Regional de Distribuție Cluj: 4.600 doze; Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.100 doze; Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.200 doze; Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.200 doze; Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.300 doze.  Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 13.500 doze.

Menționăm faptul că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. De asemenea, cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea lor fiind aproximativ aceeași. Vaccinul  Pfizer Biontech având  o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna, o eficacitate de 94,1%.

Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul să genereze anticorpi necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când  persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-CoV2.

Amintim faptul că România a primit ce-a de-a șaptea tranșă de vaccin Pfizer Biontech la începutul acestei luni din care Constanța a primit 22.230 de doze, iar potrivit calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin Pfizer ar urma să fie adusă în România în data de 8 februarie 2021. De asemenea în data de 3 februarie Constanța a primit prima tranșă de vaccina Moderna ce însuma 4.360 de doze.

De asemenea, veștile bune continuă în ceea ce privește vaccinarea anti-covid-19, în sensul în care vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin autorizat de către Comisia Europeană, iar țara noastră urmează să primească prima tranșă de vaccin după 15 februarie, respectiv 800.000 de doze.

related posts

Leave a Comment