Home Societate 56% dintre părinţi nu doresc să îşi trimită copiii la şcoală dacă profesorii nu se vaccinează

56% dintre părinţi nu doresc să îşi trimită copiii la şcoală dacă profesorii nu se vaccinează

by Romanov Alex
0 comment

Aproximativ 56,5% dintre părinţii din România nu şi-ar lăsa copiii să revină la orele de şcoală în prezenţa unui profesor care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, conform unui sondaj online realizat de Asociaţia „Mame pentru Mame”. În acelaşi timp, peste jumătate dintre cei chestionaţi (58,7%) au declarat că profesorii care nu doresc să se vaccineze ar trebui să ţină doar ore online, nu cu prezenţă fizică în faţa elevilor.

“Avem acum dovada că majoritatea părinţilor înţeleg utilitatea vaccinării şi sunt de acord cu aceasta”, afirmă Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame şi activist pentru drepturile femeilor, mamelor şi copiilor. „Ca mamă şi fost pacient COVID-19, am o experienţă directă cu boala şi cunosc impactul pe care îl are asupra unei familii. Am trecut printr-o perioadă sumbră în care am fost izolată, cu alţi doi membri ai familiei mele suspecţi de infectare cu coronavirus, iar un altul, cu o stare de sănătate extrem de fragilă, la rândul său în izolare pentru a se feri de infecţii. Înţeleg perfect preocupările părinţilor şi aş dori să le transmit că au susţinerea deplină a organizaţiei noastre. Datorită vaccinării populaţia este acum ferită de boli grave precum difteria sau poliomelita, aşadar vom depune toate eforturile pentru a convinge oamenii, în mod particular profesorii, de beneficiile vaccinării, în special în actualul context.”, declară ANA MAIȚĂ, preşedintele Asociaţiei “Mame pentru Mame”

Recentul sondaj publicat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” arată însă o situaţie de semn opus, în care majoritatea profesorilor refuză vaccinarea. În schimb, opinia părinţilor, consultaţi prin intermediul chestionarului Asociaţiei “Mame pentru Mame”, este că profesorii care nu doresc să se vaccineze ar trebui să predea exclusiv online.

“Din fericire, doar o mică parte dintre respondenţi, 13%, consideră că aceşti profesori ar trebui excluşi din învăţământ, deci nu avem în faţă perspectiva unui conflict între părinţi şi profesori. Aceste date ne fac să credem că putem găsi o soluţie acceptabilă pentru şcoală, care să le ofere profesorilor care nu doresc să se vaccineze şansa de a-şi face în continuare meseria. Subliniez însă că organizaţia noastră susţine în continuare cu fermitate adoptarea unei legi a vaccinării.”, completează ANA MAIȚĂ, preşedintele Asociaţiei “Mame pentru Mame”

Chestionarul „Mame pentru Mame” a fost completat online de 703 români, în perioada 21-22 decembrie.

sursa foto: zugo.md

related posts

Leave a Comment