Home Actualitate Noutăți în privința examenelor

Noutăți în privința examenelor

by Antonia Mocanu
0 comment

Schimbările în ceea ce privește sistemul educațional în contextul pandemiei Covid-19 sunt frecvente în această perioadă. Tocmai de aceea, în privința examenelor de bacalaureat dar și a evaluării naționale, în fiecare săptămână există actualizări pentru elevi, profesori și personal auxiliar.

Se apropie cu pași repezi perioada 2-12 iunie, aceasta fiind perioada de pregătire pentru examenele naționale. Tocmai de aceea, siguranța este prioritară atât pentru Ministerul Educației și Cercetării, cât și pentru Inspectoratele Școlare, astfel se iau măsuri sporite pentru cele două examene care le vor decide viitorul elevilor. Pentru protecție, elevii vor primi câte două măști de persoană: la intrare și la ieșire, alături de profesori și personal auxiliar. La intrarea în unitatea de învățământ se va verifica temperatura corporală, astfel încât să nu depășească 37,3 grade Celsius, cadrele didactice îi vor prelua pe elevi de la intrarea în unitatea de învățământ și îi vor conduce către sală, pe un traseu stabilit anterior și marcat clar.

Toată această activitate din perioada 2-12 iunie se va derula conform unei proceduri specifice, care va fi elaborată la nivelul unității de învățământ și care va fi monitorizată și verificată de către Inspectoratul Școlar. Vor fi maximum 10 elevi în sală și se va asigura distanțarea.

Se mai menționează faptul că elevii izolați sau confirmați cu noul coronavirus vor avea parte de proceduri speciale în ceea ce privește examenele de bacalaureat sau evaluare națională, care, vor fi elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării.

related posts

Leave a Comment