Home Editorii noștri îți recomandă Unde se duc vârstnicii la tratament

Unde se duc vârstnicii la tratament

by Crina Matei
0 comment

Casa Judeţeană de Pensii Constanţa anunţă că pentru cea de-a doua serie de bilete de tratament balnear, cu data de prezentare în stațiune 6 aprilie, dintr-un total de 62 de locuri mai sunt disponibile 35 bilete. Acestea sunt disponibile în următoarele stațiuni: 1 Mai, Amara, Buziaş, Covasna, Sărata Monteoru şi Pucioasa.

Criteriile pentru obținerea unui bilet într-una din stațiunile balneo-climaterice din țară sunt stabilite prin lege. Drept urmare, cei care nu au primit bilete de tratament în anii 2019 și 2020 vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu vor mai primi niciun punct. La fiecare serie vor fi și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap.

În ceea ce privește contribuția individuală a unui bilet de tratament, aceasta este de 50% din valoarea totală a pensiei. În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția. 

related posts

Leave a Comment