Home Actualitate Pandemic Holliday, aplicație pentru vacanțe

Pandemic Holliday, aplicație pentru vacanțe

by Antonia Mocanu
0 comment

Coronavirusul și vacanța : doi studenți de la Constanța au creat o aplicație pentru telefoanele inteligente care le arată turiștilor riscul de infectare în orașele unde călătoresc. Tinerii au fost premiați pentru aplicatia lor la un concurs de informatică din Timișoara, iar acum sunt căutați de agențiile de turism interesate să implementeze invenția lor în sistemul de gestionare a vânzărilor de vacanță. Nu e doar o aplicație sanitară:  programul de calculator găsește destinații de concediu cu confort de siguranță și informatii generale despre destinațiile căutate.

Daniel și Cătălin sunt studenți în anul II la Informatică. Nouă ore au muncit ca să creeze o aplicație utilă oricărui turist ce vrea să plece în vacanță, în siguranță sanitară. Au luat în calcul date publice aflate pe internet, și actualizate de autorități. Meritul lor este că le-au grupat într-o formă centralizată și ușor accesibilă de către oricine are un laptop sau un telefon inteligent.

Aplicația studentilor pentru alegerea și planificarea concediului, identifică destinații cu nivel procentual mare de vaccinare și cu cu grad mare de siguranţă în actualul context pandemic. Aplicația studenților de la Ovidius din Constanța urmează a fi lansată pe internet, în câteva zile. Este utilă și agenților de turism, dar și turiștilor ce vor  să călătorească.

Agențiile de turism s-au arătat primele interesate de programul informaticienilor de la Constanța.

Pandemic Holliday este o aplicație gratuită ce va putea fi descărcată și instalată pe orice laptop sau telefon mobil.

related posts

Leave a Comment