Home Actualitate Pasarela Regală din Mamaia, înnisipată

Pasarela Regală din Mamaia, înnisipată

by Antonia Mocanu
0 comment

Pasarela Regală din Mamaia a fost acoperită de nisip aproape în totalitate. Ultima zi a lunii martie a fost și ultima zi în care Pasarela Regală a mai avut vreun contact cu apa. Monumentul istoric a fost acoperit de nisip de constructorii olandezi, care lucrează la lărgirea plajelor de pe litoral.

Construcția se află la mijlocul unor divergențe dintre Ministerul Economiei, care o deține, și cel al Culturii, care ar vrea să o administreze, iar repunerea în valoare a Pasarelei depinde de  cele două ministere care nu au decis încă cine trebuie să o reabiliteze. Constănțenii speră  însă că Pasarela nu va fi uitată, iar autoritățile o vor restaura în curând.

Lucrarea de 130 metri lungime a fost inaugurată în 1935 în prezenţa Regelui Carol al II-lea. Decizia pentru construirea ei a fost luată după ce Guvernul de atunci a decis să transforme Mamaia într-o staţiune de importanţă naţională. Anii au trecut și, imediat după Revoluție, Pasarela a fost uitată. Rămasă în bătaia valurilor și fără investiții, a devenit un pericol, iar accesul pe suprafața ei a fost interzis.  În ceea ce privește proiectul de înnsipare, acesta este aproape de final.

4,5 milioane de metri cubi de nisip din mare și 63 de milioane, concret, în cifre așa arată lucrările de stopare a eroziunii costiere, care au început în toamna anului 2020.  

Sursa foto: claboo media

related posts

Leave a Comment