Home Actualitate Tablete, echipamente de protecție și containere sanitare mobile pentru școlile din România

Tablete, echipamente de protecție și containere sanitare mobile pentru școlile din România

by Florentina Lup
0 comment

Profesorii din unitățile de învățământ preuniversitar vor primi 500.000 tablete școlare și echipamente IT, în valoare de 100 milioane euro, necesare pentru buna desfășurare a cursurilor.

Totodată, școlile vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, în valoare de 50 milioane euro, precum și containere sanitare mobile, în care se vor investi alte 25 milioane euro. Finanțările, din fonduri europene nerambursabile, au fost prevăzute pentru desfășurarea în condiții de prevenție a activităților didactice din anul școlar 2020-2021, în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-Cov-2.

Din cele 100 milioane euro destinate echipamentelor IT,  87,5 milioane euro sunt din fonduri europene nerambursabile și 12,5 milioane este contribuția statului român. 

Achiziționarea de containere mobile sanitare este eligibilă pentru unitățile școlare care nu au asigurat accesul la rețeaua de apă și canalizare, cu condiția contractării serviciilor de vidanjare pe toată durata utilizării containerelor, în limita valorii de 5.000 euro. 

Echipamentele vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și vor putea fi achiziționate de către autoritățile publice locale, unitățile școlare, dar și de cele două în parteneriat. Beneficiarii măsurilor de finanțare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat, autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, dar și parteneriatele dintre cele două.

related posts

Leave a Comment