Home Editorii noștri îți recomandă Statistici îngrijorătoare

Statistici îngrijorătoare

by Crina Matei
0 comment

76,6% dintre decesele cauzate de noul coronavirus au fost la persoane peste 60 ani. Este concluzia la care s-a ajuns în urma publicării raportului săptămânal al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Mai mult de trei sferturi dintre decesele înregistrate la persoane infectate cu noul coronavirus au fost la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 59,8% – la bărbaţi. Este concluzia Institutului Naţional de Sănătate Publică care mai relevă faptul că 90,5% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

În acelaşi raport se arată că unul din şapte cazuri de infecţie cu noul coronavirus a fost înregistrat la personalul medical.

Raportul mai arată că 35,8% din totalul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus s-au înregistrat în judeţele Suceava, Dâmboviţa, Neamţ, Bacău şi în Bucureşti.

Potrivit sursei citate, 44% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Suceava, Bacău, Timiş, Galaţi şi în Bucureşti.

related posts

Leave a Comment