Home Actualitate S-au deschis înscrierile pentru ediţia 2020 a rezidenţei de scenaristică Pustnik

S-au deschis înscrierile pentru ediţia 2020 a rezidenţei de scenaristică Pustnik

by Florentina Lup
0 comment

Asociaţia TETA a lansat înscrierile pentru cea de a 6-a ediţie a rezidenţei de scenaristică Pustnik, care se va desfăşura între 7 şi 15 septembrie 2020. Pustnik este singura rezidenţă de scenaristică din România dedicată dezvoltării filmelor de lungmetraj realizate de tineri cineaşti din întreaga lume.

Organizatorii rezidenţei s-au îndreptat încă de la prima ediţie către locaţii aflate în mijlocul naturii, departe de freamătul constant al oraşelor, iar în ultimii ani Portul Cultural Cetate, aflat pe malul Dunării, a fost gazda rezidenţei. Având în vedere măsurile de distanţare socială şi restricţiile de călătorie impuse de pandemia actuală, anul acesta echipa din spatele proiectului ia în calcul desfăşurarea ediţiei strict în mediul online.

Procesul de selecţie se va finaliza cu invitarea a opt scenarişti, doi din România şi şase din restul lumii, care vor lua parte la program. Pustnik se adresează cineaştilor care au scris cel puţin un scurtmetraj sau lungmetraj de ficţiune, care să fi participat la un festival de renume internaţional. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie, aceasta fiind limba vorbită în cadrul rezidenţei.

Aplicaţiile sunt deschise până pe data de 15 iunie 2020, înscrierea şi participarea sunt gratuite. Cei 8 scenarişti selectaţi vor fi aleşi de co-fondatorii rezidenţei, Andreea Borţun (regizor & scenarist) şi Bryn Chainey (regizor şi scenarist, UK/Australia), şi vor fi anunţaţi în luna iulie, când se va anunţa şi formatul final al ediţiei de anul acesta. În cazul unei ediţii desfăşurate strict în mediul online, Pustnik va oferi grant-uri în valoare de de 700 EURO fiecăruia din cei opt participanţi.

Rezidenţii vor primi feedback pe proiectele lor de la scenarişti şi cineaşti recunoscuţi internaţional. Prima invitată confirmată este producătoarea Bianca Oana (Touch Me Not – câştigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2018, Colectiv – prezent în festivaluri precum Veneţia, Toronto sau Sundance – 2019).

related posts

Leave a Comment