Home Actualitate Pregătiți pentru exercițiul multinațional „Ariadne 20”

Pregătiți pentru exercițiul multinațional „Ariadne 20”

by Florentina Lup
0 comment

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a fost evaluată, în perioada 27-28 mai, de către reprezentanții Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare (CISE), care au certificat nava și echipajul pentru participarea la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 20”.

Evaluarea navei militare, aflată în subordinea Direcției Hidrografice Maritime, a vizat o serie de aspecte legate de funcționare și siguranță la bord. Au fost verificate sistemele de navigație, de comunicații, de cercetare și au fost realizate exerciții de luptă împotriva incendiilor, de abandon al navei și de salvare a unui om căzut la apă.

Pentru participarea la misiunea internațională, planificată să se desfășoare în a doua jumătate a lunii iunie, în Marea Mediterană, la bordul navei maritime hidrografice este ambarcată și o echipă de scafandri de luptă împotriva dispozitivelor explozive (EOD), care, cu sprijinul tehnicii specifice, va executa activități de căutare și de anihilare a minelor marine.

related posts

Leave a Comment