Home Editorii noștri îți recomandă OMS: Valul 5 al pandemiei este iminent

OMS: Valul 5 al pandemiei este iminent

by Crina Matei
0 comment

Prezent la reuniunea miniștrilor sănătății și finanțelor din G20, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a atras atenția asupra pericolului unei noi pandemii.

Din cauza variantei Delta, cazurile și decesele cresc din nou la nivel global, inclusiv în multe dintre propriile țări.

Deși vaccinurile salvează vieți, ele nu opresc transmiterea, motiv pentru care fiecare țară trebuie să continue să folosească fiecare instrument, inclusiv măsuri personalizate de sănătate publică și sociale, în combinație cu teste, tratamente și vaccinuri.

” OMS și partenerii noștri au publicat noul Plan Strategic și Buget pentru Accesul la Acceleratorul de Instrumente COVID-19, cu o cerere de 23,4 miliarde de dolari SUA pentru a se asigura că testele, tratamentele și vaccinurile ajung acolo unde este cel mai necesar. 36% din populația lumii este acum complet vaccinată. Dar în Africa, este doar 6%.

Vă mulțumim că recunoașteți importanța obiectivelor OMS de a vaccina cel puțin 40% din populația tuturor țărilor până la sfârșitul anului 2021 și 70% până la jumătatea lui 2022.

Pentru a ne atinge obiectivul de 40%, avem nevoie de alte 550 de milioane de doze. Asta înseamnă producție de aproximativ 10 zile. După cum spune prietenul meu Gordon Brown, mai mult de jumătate din acest număr rămâne nefolosit în țările dvs. și ar putea fi trimis imediat. „, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

related posts

Leave a Comment