Home Editorii noștri îți recomandă Noi echipamente la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

Noi echipamente la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

by Crina Matei
0 comment

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un nou echipament ultraperformant pentru testare Covid-19și 1000 de kituri de testare. Echipamentul de ultimă generaţie a intrat în posesia SCJU la sfârșitul săptămânii trecute iar săptămâna aceasta a fost instalat și calibrat, făcând parte acum din dotarea Laboratorului de Biologie Moleculară.

Aparatul ultraperformant primit ca și donație de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța are o viteză de procesare a 86 de teste pe oră și poate da rezultatele în 18 minute. Pentru că beneficiază de o tehnologie mult mai avansată, în afară de teste pentru anticorpi anti SARS-CoV-2, analizorul permite depistarea mai multor afecțiuni, putând fi utilizat pentru realizarea de markeri cardiaci, de inflamație, detectarea hormonilor tiroidieni sau de fertilitate, teste de glicometabolism, metabolism osos, etc.

Noul echipament completează paleta investigațiilor pe linie imunologică realizate în cadrul Spitalului Județean Constanța și asigură un plus de acuratețe în diagnosticul și evoluția în timp a boliilor.În perioada pandemiei, cea mai mare unitate spitaliceasca din Dobrogea a primit din donații trei aparate performante pentru efectuarea testelor Covid 19. Valoarea acestor donații se ridică la sute de mii de euro.

related posts

Leave a Comment