Home Cultură Investiţii la Muzeul de Artă Constanţa

Investiţii la Muzeul de Artă Constanţa

by Crina Matei
0 comment

Lucrări ample de modernizare a muzeului de artă din Constanţa. Surpriza este montarea unui lift care să asigure accesul persoanelor cu handicap la etajele superioare ale instituţiei. Directorul Muzeului de artă, Doina Păuleanu spune despre investiţie că de fapt este vorba de un element de civilizaţie.  La acest moment, Muzeul de Artă din Constanţa este închis publicului, instituţia de cultură trece printr-un amplu proces de modernizare. După mai bine de un an, timp în care au fost obţinute autorizaţiile, un deziderat al muzeografilor a devenit realitate: vor avea un lift care să faciliteze accesul persoanelor vârstnice sau persoanelor cu handicap la etajele superioare.

Doina Păuleanu, director general Muzeul de Artă : ” Lumea urca foarte greu la etajul III, iar atunci când aveam şi o expoziţie, era dificil şi pentru noi să cărăm lucrările până acolo. Deci, vom deschide muzeul când nu se va mai face praf, urmând ca după aceea să înceapă montarea liftului. Am făcut un efort, pentru că trebuia făcut. Aşa este civilizat, nu să pui omul să urce trei etaje ”

Investiţia se ridică la 135 de mii de lei şi a fost făcută din fonduri allocate de Consiliul judeţean Constanţa. Înfiinţat în anul 1961 cu un patrimoniu modest, aparţinând vechilor pinacoteci din Constanţa şi Balcic (deschise în anii 1935, respectiv 1937), Muzeul de Artă oferă publicului peste un secol din evoluţia picturii, sculpturii şi graficii româneşti, încercând în acelaşi timp să arate şi să fixeze, prin opere de referinţă, locul şi rolul Dobrogei, al peisajului de inspiraţie marină în contextul creaţiei naţionale. La ora actuală, clădirea adăposteşte un patrimoniu de peste 7.800 de lucrări, din care sunt expuse permanent în jur de 1.500.

related posts

Leave a Comment