Home Editorii noștri îți recomandă Leac inedit împotriva stresului

Leac inedit împotriva stresului

by Florentina Lup
0 comment

Plângi, îţi face bine! Probabil, aţi auzit deseori aceste cuvinte atunci când eraţi într-o perioadă de stres maxim sau după un şoc emoţional. Acum, ele au fost transformate într-o adevărată metodă de a scăpa de anxietate. Metoda a fost testată de japonezi în companii şi şcoli, şi pare a fi deosebit de eficientă.

Pionier al acestei terapii este  Hidefumi Yoshida, fost profesor de liceu, căruia, peste 100 de companii, i-au cerut ajutorul. Timp de cinci ani şi jumătate, fostul profesor de liceu, care se autointitulează ,,profesorul lacrimilor”, a organizat diverse activităţi în şcoli şi companii din Japonia pentru a ajuta oamenii să descopere beneficiile plânsului.

Yoshida ne recomandă să dăm frâu liber emoţiilor, să nu le reprimăm, să vizionăm filme romantice, să ascultăm muzică nostalgică şi să citim romane despre iubiri imposibile… un adevărat şi real antrenament pentru plânsul cu uşurinţă. El susţine că o porţie zilnică de plâns ţine medicul la distanţă.

În fond, este bine cunoscut faptul că atunci când această reacţie spontană este blocată, cu greu ne putem exprima emoţiile pe deplin. Există multe beneficii care derivă din plâns. Plânsul ne ajută să alinăm durerea, să eliberăm stresul, să îmbunătăţim starea de spirit şi permite să ne schimbăm perspectiva asupra situaţiei care ne-a provocat lacrimile.

,,Plânsul este mai eficient decât râsul sau somnul în reducerea stresului”, susţine Yoshida.

Lacrimile de tristeţe, sau fericire, stimulează activitatea sistemului nervos parasimpatic, sistem nervos ce favorizează regenerarea organismului după stres, conform specialiştilor.

Sursa: The Japan Times

related posts

Leave a Comment