Home Actualitate Bulevardele Tomis și Mamaia, transformate total

Bulevardele Tomis și Mamaia, transformate total

by Crina Matei
0 comment

Se lucrează intens la modernizarea bulevardelor Tomis și Mamaia. Angajații administratorului drumului public continuă lucrările de modernizare a celor două bulevarde, pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne cu asfalt nou, benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.

Echipele care se ocupă de modernizarea infrastructurii din municipiul Constanța, continuă lucrările de reabilitare a tramei stradale. Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de modernizare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne cu asfalt nou, benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.

Aspectul bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între străzile I.G. Duca și Mihai Viteazul s-a schimbat deja. Trotuarele au fost refăcute complet cu pavele și borduri moderne, au fost construite treceri de pietoni cu pavele tactile pentru persoanele cu dizabilități, spațiul verde a fost reconfigurat și va fi întreținut cu sisteme de irigații, iar în scurt timp vor începe lucrările de frezare în vederea turnării unui strat nou de asfalt.

Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic Primăria Municipiului Constanța: „ După finalizarea acestor tronsoane vom continua până la Delfinariu .”

Ample lucrări de reabilitare au loc și pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între între strada Poporului și zona Capitol. Conform proiectului, aici sunt prevăzute benzi unice dedicate care vor veni în continuarea tronsonului de la intersecția bulevardului Mamaia până la strada Traian, cu bandă reversibilă pentru transportul în comun și piste de biciclete care vor lega cele două mari bulevarde. Trotuarele au fost deja refăcute pe tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Nicolae Iorga, pista de biciclete a fost asfaltata, iar zona de spațiu verde a fost mărită prin casete continue pe care va fi plantat gazon

related posts

Leave a Comment