Home Actualitate Alte 40 de lavoare vor fi montate în Constanța

Alte 40 de lavoare vor fi montate în Constanța

by Crina Matei
0 comment

Alte 40 de lavoare cu apă și săpun vor fi montate în zonele aglomerate din municipiu, precum parcuri, intersecții și piețe, dar și pe faleza Cazinoului. Aceste dispozitive vor fi alimentate cu apă, săpun și șervețele ori de câte ori va fi nevoie.

După ce la începutul lunii aprilie, reprezentanții municipalității au amplasat în 10 zone din oraș lavoare mobile cu apă, săpun și șervețele, zilele trecute, angajații Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța au început montarea a încă 40 de lavoare. Acestea își vor găsi locul în parcurile Tăbăcărie, Tomis II, Gară, Casa de Cultură, Poarta 6, Teatrul „Oleg Danovski”, Primărie, Viitorului, Dorally, Far, în piațetele Perla, Cazino, Badea Cârțan, în intersecțiile și piețele aglomerate din oraș, precum și pe faleza Cazinoului.

Lavoarele dispun de un rezervor de 100 de litri de apa și sunt dotate cu un dispenser de săpun și unul de șervețele. Nu există contact direct al mâinilor cu aceste dispozitive. Pentru săpunul lichid se poate apăsa cu cotul, iar pentru apă se va apăsa cu piciorul o pedală.

Aceste dispozitive vor fi alimentate cu apă, săpun și șervețele ori de câte ori va fi nevoie. În acest fel, locuitorii orașului au posibilitatea să se spele frecvent pe mâini, fie că sunt în drum spre casă, spre serviciu sau spre cumpărături. Respectarea unei igiene riguroase a mâinilor, prin spălare cu apă și săpun este esențială în lupta cu noul coronavirus. Constănțenii sunt sfătuiți de autorități să le folosească cu încredere și să nu le deterioreze.

related posts

Leave a Comment