Home Actualitate Admiterea la Facultatea de Arhitectură din Timişoara se va desfăşura online

Admiterea la Facultatea de Arhitectură din Timişoara se va desfăşura online

by Florentina Lup
0 comment

Pentru sesiunea iulie 2020, înscrierea şi examenul de admitere la programele de studiu ale Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara (FAUT), din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, specializarea Arhitectură (licenţă cu master integrat, 6 ani), respectiv Mobilier şi Amenajări de Interior (licenţă, 3 ani) se vor desfăşura în format online.

Înscrierea candidaţilor se va realiza prin intermediul unei aplicaţii dedicate, iar în urma validării documentelor transmise, fiecare candidat va primi un cod de identificare pe care îl va folosi în cadrul probelor de concurs, pentru asigurarea anonimatului pe toată durata concursului până la afişarea rezultatelor.

Examenul de admitere este alcătuit din 2 componente: portofoliu + interviu. Portofoliul de lucrări este alcătuit din:

  • 2 lucrări cu tematică la alegere, dar relevante pentru preocupările candidatului;
  • 5 planşe realizate pe format A3 şi care conţin exclusiv elemente grafice cu tematică stabilită în funcţie de programa de admitere, disponibilă detaliat pe site-ul facultăţii – http://www.arh.upt.ro -, în secţiunea dedicată admiterii. Fiecare planşă tratează teme clar definite astfel încât să se asigure evaluarea diferenţiată a conţinutului portofoliului.

Participarea la interviu este condiţionată de promovarea etapei de portofoliu. Interviul se va desfăşura online pe platforma de comunicare audio-video Zoom şi va avea maxim 3 subiecte de discuţie:

  • conţinutul portofoliului şi realizarea acestuia;
  • motivarea alegerii domeniului de studiu arhitectură/ mobilier şi amenajări de interior (preocupări, activităţi extra etc.);
  • un răspuns pentru o situaţie dată.

Media finală de admitere va fi calculată cu o pondere a mediei de Bacalaureat de 30%. După data de 1 iunie 2020, se vor anunţa detalii suplimentare referitoare la înscrierea online, calendarul examenului şi metodologia de admitere. Toate actualizările vor fi făcute publice pe site (http://www.arh.upt.ro/) şi pagina de facebook (https://www.facebook.com/fau.timisoara).

related posts

Leave a Comment