Home Editorii noștri îți recomandă Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, implicată într-un proiect Erasmus+

Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, implicată într-un proiect Erasmus+

by PĂUN IONELIA
0 comment

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a lansat un nou proiect finanțat în cadrul programului „Erasmus+”, care va fi implementat în perioada februarie 2022 – ianuarie 2024, în parteneriat cu Academia Navală a Poloniei, Academia Navală a Bulgariei, Academia Maritimă din Lituania și Universitatea „PiriReis” din Turcia. 

Seminarul de lansare a proiectului MARS-NET – „Maritime Simulators and Training Facilities Network for Enhancing the Exchange of Good Practices and Digital Learning”, găzduit de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, a avut loc în perioada 22 – 23 martie, prilej cu care reprezentanți ai partenerilor au avut o primă întâlnire și au discutat despre aspecte privind organizarea și planificarea activităților din cadrul de implementare al proiectului.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unei rețele internaționale de bune practici în domeniul instruirii prin simulare în cadrul învățământului de marină. Proiectul își propune prin acțiunile planificate atât o componentă didactică distinctă, acoperită prin armonizarea curriculară și crearea unor cursuri digitalizate de pregătire pe simulator armonizate între parteneri, cât și conducerea unor activități specifice de cercetare, concepute pentru a valoriza mediul de simulare in cercetarea științifică în domeniul maritim. 

În cadrul întâlnirii transnaționale, reprezentanții partenerilor implicați în proiect au participat la discuții cu privire la organizarea și planificarea activităților din cadrul de implementare al proiectului și au avut oportunitatea vizitării bazei materiale moderne a Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”.

Prin portofoliul divers de proiecte internaționale inițiate, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” marchează împlinirea a 150 de ani de învățământ de marină, promovând la ceas aniversar o valoare instituțională consistentă cu vizibilitate semnificativă în spațiul european. Proiectul MARS-NET – „Maritime Simulators and Training Facilities Network for Enhancing the Exchange of Good Practices and Digital Learning” este finanțat în cadrul programului Erasmus+, parteneriate strategice, acțiunea cheie KA220-VET – Cooperation partnerships in VET (proiectul nr. 2021-1-RO01-KA220-VET-000029412). sursa foto: Academia Navală Mircea cel Bătrân

related posts

Leave a Comment