Home Editorii noștri îți recomandă 70,05% procentul de promovabilitate la definitivat, la Constanța

70,05% procentul de promovabilitate la definitivat, la Constanța

by PĂUN IONELIA
0 comment

Procent de promovabilitate crescut după afișarea rezultatelor finale din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022 

Astăzi, 4 august 2022, au fost afișate rezultatele finale din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022. Reamintim faptul că proba scrisă s-a susținut la 29 de discipline, miercuri, 20 iulie, într-un singur centru de examen- Școala Gimnazială Nr. 24 Ion Jalea Constanța. 

Primele rezultate au fost afișate în data de 27 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile s-au depus la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. Au fost depuse 47 de contestații (30 în format fizic și 17 on-line). Înainte de contestații procentul de promovabilitate înregistrat a fost de 67%, iar după contestații acesta a crescut la 70,05% (131 candidați declarați admiși și 55 declarați respinși).

Menționăm că nota la proba scrisă a avut o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, a trebuit să fie de cel puțin 8 (opt). Obiectivul acestui examen național îl constituie dobândirea dreptului de practică în învățământul preuniversitar. Definitivarea în învățământ reprezintă depășirea stadiului de debutant și accesarea unei rute ascendente de profesionalizare.

related posts

Leave a Comment