Home Actualitate Un nou episod din povestea containerelor cu deşeuri, în Portul Constanţa Sud Agigea

Un nou episod din povestea containerelor cu deşeuri, în Portul Constanţa Sud Agigea

by Florentina Lup
0 comment

Cu câteva zile în urmă, în Portul Constanța Sud Agigea, autorităţile au descoperit 16 containere încărcate cu deşeuri care au fost aduse, din Marea Britanie, cu o navă, sub pavilion Olanda.

În continuarea cercetărilor efectuate în acest caz, vineri, 28 februarie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, în cooperare cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au mai identificat încă două containere care au sosit în terminalul din Portul Constanța, în luna decembrie 2019.

Controlul efectuat asupra mărfurilor din containere a scos la iveală că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile.

Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28 februarie, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru ca astfel să li se piardă urma. În acest mod, se modifica țara de încărcare a mărfurilor, din Marea Britanie în România, cu scopul derutării autorităţilor.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Gărzii de Mediu București și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor București, desfășoară activități de verificare a unor containere pline cu același tip de deșeuri, în terminalul de containere Chitila, județul Ilfov.

În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de export/import deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Sursa: politiadefrontiera.ro/

related posts

Leave a Comment