Home Economic Turismul pe litoral și în Delta Dunării …incert

Turismul pe litoral și în Delta Dunării …incert

by Crina Matei
0 comment

Disperarea din sectorul ospitălității escaladează, iar hotelierii pun piciorul în prag. Afaceriștii de la malul mării vor să știe sigur când începe sezonul turistic și ce pretenții are statul de la ei, în privința securității medicale în hoteluri, restaurante, terase și pe plajă. Răbdarea patronatelor mai durează doar 48 de ore, după cum au anuntat deja.

Mohamad Murat, președinte FPTR  : „Dacă în 48 de ore nu se deplasează o echipă de la Guvern, Ministerul Economiei, Finanțe, Sănătății, la o discuție cu noi, organizația patronală va organiza înmormântarea turismului românesc. Născut în 1989 și decedat în 2o2o.”

Guvernul nu pare că se grăbește să publice normele de distanțare și măsurile medicale la care îi va obliga pe afaceriștii din turism, iar patronii de la mare s-au săturat să aștepte. Ei spun că din momentul în care vor știi cum trebuie procedat pentru siguranța tuturor, va mai trece cel puțin jumătate de lună ca să pună în practică ce le cere Statul.

Incertitudinea și lipsa oricăror informații despre vacanța de vară se vede și în stațiuni. Anul trecut pe vremea aceasta toate spațiile de cazare erau pregătite șiși așteptau primii turiști, cei din programul Litoralul Pentru Toți. Acum peisajul este dezolant, iar litoralul seamană cu un șantier.

Măsurile medicale propuse până acum nu sunt fezabile, spun hotelierii și sunt aproape imposibil de pus în practică.

Nici în Delta Dunării situația nu este mai bună. Oamenii au investit bani, iar acum își văd afacerile aproape de colaps. “

Cătălin Țibuleac, Asociația de Management Turistic Delta Dunării :  “ Turiști, când se va decide că se poate. Sperăm 15 mai , așteptăm în continuare ce măsuri se iau. Sperăm să se revină asupra unor decizii, mai ales că Delta este o destinație care se pretează la distanțare socială pentru turiști. “

Sezonul în Delta Dunării începea în fiecare an în luna martie, iar aceasta criză i-a prins pe operatori într-o situație delicată, fără lichidități, cu rate de plătit la bănci, impozite la stat și facturi pentru investițiile făcute în bărci și echipamente de tot felul.

related posts

Leave a Comment