Home Economic Sondaj | Planurile de vacanță ale românilor

Sondaj | Planurile de vacanță ale românilor

by Romanov Alex
0 comment

Pandemia continuă să influenţeze planurile de concediu ale românilor, astfel că 42% îşi aleg destinaţia în funcţie de restricţiile anti-Covid, în timp ce 30% s-au vaccinat special pentru a putea călători. Asta relevă cel mai recent sondaj realizat de o platformă de recrutare din țara noastră.

Conform acestui sondaj, anul trecut, planurile de vacanţă ale angajaţilor români au fost puternic influenţate de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Însă, odată cu relaxarea măsurilor anti-Covid, tot mai mulţi angajaţi îşi fac planuri de călătorie pentru concediul din acest an, iar 42% dintre aceştia îşi aleg destinaţia de vacanţă în funcţie de restricţiile din ţară de destinaţie.

Totodată, 57% declară că s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar dintre aceştia, 30% declară că au făcut acest pas doar pentru a fi siguri că vor putea ajunge la destinaţia de vacanţă dorită, ceilalţi 70% spunând că s-ar fi vaccinat oricum.

Jumătate dintre românii care au răspuns la acest sondaj declară că nu mai au nicio grijă referitoare la eventualele riscuri la care se expun în concediu. În schimb, 28% se tem că oamenii s-au relaxat prea mult şi nu mai respectă măsurile de igienă şi distanţare socială. Alţi 19% sunt îngrijoraţi cu privire la declanșarea unui nou val de epidemie şi, implicit, de impunerea unor noi restricţii care ar putea da peste cap planurile de vacanţă.

Până în prezent, 54% dintre angajaţii români şi-au făcut deja planuri concrete de concediu, în timp ce 15% declară că nu îşi vor lua vacanţă în această vară.

Dintre cei care au de gând să se bucure de zilele libere, 42% preferă să şi le petreacă în ţară, 18% au de gând să îşi împartă zilele libere între vizitarea ţării şi destinaţii externe, iar 12% îşi plănuiesc concediul de odihnă exclusiv în afara ţării. Pe de altă parte, aproximativ 11% vor rămâne în oraşul în care locuiesc.

Potrivit platformei de recrutare, odată cu planurile, angajaţii români îşi organizează şi bugetul alocat vacanţei. Astfel, 34% dintre ei spun că au de gând să cheltuiască mai mult decât anul trecut, în timp ce 22% nu vor avea cheltuieli din cauza lipsei planurilor, iar 16% vor să aloce sume mai mici decât anul trecut.

Aproximativ 63% dintre cei cu planuri de vacanţă spun că vor să profite de perioada verii. Doar 10% dintre respondenţi au de gând să îşi rezerve pentru concediu mai mult de 15 zile legate, în timp ce 41% îşi vor lua mai puţin de 10 zile consecutive.

related posts

Leave a Comment