Home Administrație publică Petiţie online pentru sprijinirea agriculturii

Petiţie online pentru sprijinirea agriculturii

by Crina Matei
0 comment

Petiţie online pentru suspendarea ratelor la credite şi leasinguri pentru echipamentele și terenurile agricole pentru fermierii afectați de secetă. Iniţiatorul este candidatul la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România, Răzvan Filipescu.

Până la această oră , legea care prevede suspendarea ratelor la credite şi leasinguri pentru echipamentele și terenurile agricole pentru fermierii afectați de secetă a fost atacată de 2 ori la Curtea Constituţională a României, având termen pe 14 iulie. Pro România este indignată de această tergiversare şi vine în sprijinul agricultorilor afectaţi de secetă cu o petiţie online.

Răzvan Filipescu, candidat  Pro România la Președinția Consiliului Judeţean Constanţa : “Am văzut că, de curând, un alt candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța a început să afirme că îi pasă de agricultura constănțeană. Totuși, colegii lui din PNL o tot atacă, făcând ca agricultorii să devină vulnerabili în fața finanțatorilor în această perioadă extrem de dificilă.

Valoarea despăgubirilor anunțate este insuficientă, abia acoperă arenda, nu mai vorbim despre inputuri: semințe, îngrășăminte, pesticide, etc. Partea cea mai rea este că se plătesc abia în septembrie, până când foarte puțini vor mai rezista. Băncile și societățile de leasing, în lipsa acestei inițiative, vor declara fermierii ca debitori aflați în dificultate iar aceștia vor avea probleme în a obține finanțări viitoare.

Scadențele la credite vin acum, și acum este nevoie de ajutor! Atât băncile cât și societățile de leasing au nevoie de o asemenea lege pentru a nu calcula provizioane și pentru a nu raporta la Centrala Riscurilor de Credit.

Suntem pe ultimul metru, nu pe ultima sută de metrii și guvernanții trebuie să ia atitudine.

Îi rog încă o dată pe cei de la PNL Constanța, dacă tot se laudă că susțin agricultura, să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieri. Totodată, să acorde subvențiile în avans, în august, pentru a le furniza acestora resursele necesare înființării noilor culturi.

Sunt mulți fermieri disperați. Este timpul să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul național și județean! “

În concluzie, scadențele la credite vin acum, și acum este nevoie de ajutor!, a mai declarat Răzvan Filipescu, candidatul la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România.  Atât băncile cât și societățile de leasing au nevoie de o asemenea lege pentru a nu calcula provizioane și pentru a nu raporta la Centrala Riscurilor de Credit.

related posts

Leave a Comment