Home Economic Guvernul a prelungit programul IMM Invest

Guvernul a prelungit programul IMM Invest

by Crina Matei
0 comment

Guvernul a prelungit programul IMM Invest până la 30 iulie 2021. Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare a precizat pe pagina sa de Facebook, că a introdus o serie de completări, precum extinderea categoriilor de beneficiari şi criteriul de eligibilitate a fost modificat. Ca şi noutate au fost introduşi producătorii de vin şi bere.


Subprogramul AGRO IMM Invest se adresează exclusiv domeniilor de activitate din agricultură, pescuit, acvacultură şi sectorul alimentar şi prevede posibilitatea acordării unui grant suplimentar în valoare de 10% din creditul acordat faţă de grantul din cadrul IMM Invest, în termen de 1 an, în funcţie de utilizarea creditului garantat. Perioada de graţie poate fi extinsă până la maximum 24 de luni pentru creditele de investiţii, faţă de 18 luni, în cazul programului IMM Invest.


Statul garantează până la 90% din valoarea creditelor accesate la una dintre băncile partenere şi nu plătesc dobândă. Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiţii şi până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.

related posts

Leave a Comment