Home Economic Europenii îşi pregătesc valizele pentru vacanță

Europenii îşi pregătesc valizele pentru vacanță

by Crina Matei
0 comment

Peste 75% dintre europeni sunt dispuși să călătorească în 2020. Acesta este rezultatul unui studiu realizat recent la nivel european. Un raport ce evidențiază disponibilitatea oamenilor de a-și planifica viitoarele vacanțe, îndată ce contextul actual al pandemiei de Coronavirus va trece.

Mai mult de 75% dintre cetățenii europeni au afirmat că vor continua să călătorească anul acesta, conform unui nou studiu realizat de o rețea de găzduire a bagajelor prezentă în 40 de orașe din Europa și America de Nord. Prin comparație cu un alt studiu efectuat în luna trecută, rezultatele din aprilie arată o continuare a disponibilității de a călători, dar o creștere a precauției în ceea ce privește alegerea destinației, a activităților și a bugetului de vacanță.

“Cu siguranță, este o experiență această pandemie, cu toții stăm acum în case, dar nu încetăm să visăm și cu siguranță face parte din viața noastră și călătoria. Trebuie să călătorești, să ai parte de o vacanță, pentru a avea experiențe frumoase, pentru a te putea bucura de viață.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, vicepreședinte ANAT Sud-Est

Iar românii par să respecte și ei aceste tendințe actuale și nu puțini sunt cei care se gândesc în continuare la o viitoare vacanță în 2020.

“Și românii se înscriu în acest trend. Până acum, turiștii pe care i-am avut înscriși în programele anulate, niciunul nu a venit să spună vehement că vrea să anuleze, chiar dacă sunt persoane chiar și de vârsta a treia. Toți au spus că vor călători după ce trece această perioadă de restricții.”, completează CRISTIAN BĂRHĂLESCU, vicepreședinte ANAT Sud-Est

Sondajul a fost realizat la începutul lunii aprilie prin formulare online. De altfel, studiul scoate în evidență și alte aspecte destul de evidente în privința dorinței europenilor de a călători.

De pildă, 78% dintre participanții europeni încă plănuiesc să călătorească între lunile iunie-decembrie 2020, atât timp cât localitatea lor sau destinația nu vor fi în carantină

Totodată, 91% dintre respondenți deja au anulat rezervările pentru călătorii în lunile aprilie-mai sau sunt pe cale să o facă în curând.

De asemenea, 64% dintre europeni au spus că bugetul de vacanță pentru anul 2020 va fi mai mic decât se așteptau înaintea pandemiei.

Sursa foto: Gustarte

related posts

Leave a Comment