Home Diverse Egipt, pentru pasionații de istorie și cultură

Egipt, pentru pasionații de istorie și cultură

by Antonia Mocanu
0 comment

Într-o perioadă în care românii sunt tot mai reticenți la petrecerea unei vacanțe în afara granițelor țării, Egiptul se dovedește a fi una dintre cele mai singure destinații. Cel puțin din punct de vedere al nivelului de răspândire al virusului Covid-19, care rămâne unul destul de scăzut. Potrivit statisticilor în Egipt se înregistrează puțin peste 200 de cazuri zilnic, asta în timp ce România a depășit de mult  cifra de 5.000.

Egiptul rămâne pentru cei pasionați de istorie și cultură destinația ideală pentru o vacanță de neuitat. În ciuda restricțiilor pe care țările din Europa și nu numai le impun de la o zi la alta, Tărâmul Faraonilor nu pare să fie atât de afectat în această privință.

Și totuși ca mai toate țările și Egiptul a avut de suferit cauza pandemiei de covid. Turismul a fost de departe cel mai afectat. În resorturi cu o capacitate de peste 1.000 de locuri de cazare, acum sunt putin peste 300 de turisti. Asta în ciuda faptului că proprietarii au luat o serie de măsuri privind siguranța oaspeților.

Egiptul rămâne însă destinația ideala pentru o vacanță unică în primul rând datorită istoriei și culturii pe ghizii locali le dezvăluie cu foarte multă dezinvoltură tuturor turiștilor care ajung aici. Imaginea Sfinxului și a Marii Piramide a lui Keops, Muzeul de Egiptologie, orasul Luxor care este îmbinarea totală dintre lumea egipteană veche și cea arabă, nouă, Templul Karnak care era considerat Casa Zeilor sunt doar câteva dintre atracțiile turistice care nu trebuie ratate. Apoi Valea Regilor, unde erau îngropați faraonii, în morminte adânci de o extraordinară frumusețe și Valea Reginelor care îți transmit o energie cu totul aparte și pe care nu le regăsești în alte părți ale lumii.

La  Cairo turiștii au posibilitatea să afle direct de la studenți cum sunt realizate papirusurile, cum se poate face diferența dintre unul original realizat din bambus și unul din frunze de banane. Procedeul durează câteva zile bune, însă lucrările care ies din mâinile celor de aici sunt cu adevărat fascinante.  

Vacanța în Egipt însă nu înseamnă doar istorie ci și foarte multă distracție. Turiștii se pot plimba cu submarinul în adâncurile Mării Roșii, pot face snorkeling în apropierea insulelelor din Hurghada și pot avea parte de multă adrenalină în safariurile organizate de localnici.

Un pachet turistic în Egipt pleacă de la 450 de euro și poate ajunge până la 650 de euro. În tarif este inclus transportul cu avionul,  transfer și cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele în regim all inclusive. Excursiile sunt opționale, însă agențiile locale de turism percep tarife acceptabile și mai mult decât atât sunt dispuse să negocieze.   

related posts

Leave a Comment