Home Diverse Despre broaște țestoase dobrogene

Despre broaște țestoase dobrogene

by Antonia Mocanu
0 comment

Cu cât pătrunzi în Microrezervația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța descoperi o multitudine de animăluțe de diferite specii, mărimi, culori. Astăzi vorbim despre broasca țestoasă dobrogeană, o specie atipică, pe cale de dispariție și cel mai important unică în România.

Țestoasa dobrogeană de uscat este o specie emblematică pentru țara noastră, care se poate regăsi doar în Dobrogea și care este cumva diferită de cea de apă dulce.

Țestoasa dobrogeană se hrănește cu vegetale, tot ceea ce înseamnă iarbă, salată, cu rădăcinoase, dar și cu râme, gândaci. De asemenea și prichindeii au multe de învățat despre țestoasele dobrogene, iar în cadrul Microrezervației pot avea parte de astfel de lecții pe întreg anul. De exemplu în această perioadă ele intră în hibernare.

Broasca ţestoasă dobrogeană trăieşte între 90 și 125 de ani, în zone aride, nisipoase sau în terenuri uscate cu tufişuri bogate, iar lungimea carapacei exemplarelor din această specie poate ajunge și la 30 de centimetri.

related posts

Leave a Comment