Home Cultură Invitație la teatru, în weekend-ul ce urmează

Invitație la teatru, în weekend-ul ce urmează

by Romanov Alex
0 comment

Teatrul de Stat Constanța continuă spectacolele stagiunii 2020 – 2021, în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii. Pentru a respecta distanţarea impusă, numărul de locuri diponibile la o reprezentaţie este de 70, aşadar este recomandabil să vă procuraţi biletele cât mai repede.

Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19:00, este programat „Meciul de comedie”, Spectacol interactiv de improvizație, pregătirea improvizatorilor fiind realizată de actorul și regizorul Dragoș Muscalu, iar scenografia fiind semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.

Duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, revin pe scenă „Gaiţele” lui Al. Kiriţescu, în regia lui Lucian Iancu şi cu Dana Dumitrescu în rolul principal, un spectacol care face săli pline de peste opt ani.

O familie temperamentală, în care scandalurile sunt un mod foarte firesc şi plăcut de a-şi petrece timpul, ca şi contemplarea cortegiilor funerare care trec pe stradă. Tragediile ce se întâmplă în propria casă sunt privite cu aceeaşi nonşalanţă şi cu aceeaşi superficialitate, ba sunt chiar provocate, cu un fel de voluptate a răului.

sursa foto: TSC

related posts

Leave a Comment