Home Cultură Invitație la teatru: “Copilul acesta”, spectacol-lectură, în premieră la Teatrul de Stat Constanța

Invitație la teatru: “Copilul acesta”, spectacol-lectură, în premieră la Teatrul de Stat Constanța

by Romanov Alex
0 comment

La sfârșitul acestei săptămâni, Teatrul de Stat Constanța va difuza online prima premieră a anului 2021, “Copilul acesta” de Joël Pommerat, traducerea Anca Rotescu, un spectacol-lectură în regia lui Vlad Cristache.

La originea piesei scrise de dramaturgul francez Joël Pommerat se află un proiect derulat prin colaborarea între o instituție de asistență socială și o instituție teatrală, în cadrul căruia au fost organizate întâlniri cu femei din Normandia, care au povestit despre relațiile cu fiii și fiicele lor. Dramaturgul a preluat tema și a creat o suită de episoade ce descriu tensiunile legăturilor părinte – copil, în feluritele lor aspecte. Confruntările familiale sunt intense, profunde și vor răscoli în spectatori propriile istorii, în toată complexitatea lor.

Fiind un spectacol-lectură, atât regizorul, cât și artiștii s-au concentrat pentru a desăvârși toate nuanțele interpretării, compensând astfel, din plin, lipsa elementelor de decor și a mișcării scenice. Conform programului Teatrului de Stat Constanța pe anul acesta, spectacolul va fi montat în versiunea clasică în toamnă.

Difuzarea spectacolului “Copilul acesta” pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanța a fost programată sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 19:00.

Duminică, 10 ianuarie, la ora 19:00, tot pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanța, va fi difuzat spectacolul “Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni.

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța

related posts

Leave a Comment