Home Cultură Credincioșii musulmani au intrat în luna Ramazan! Ce le transmite Muftiul Iusuf Muurat

Credincioșii musulmani au intrat în luna Ramazan! Ce le transmite Muftiul Iusuf Muurat

by PĂUN IONELIA
0 comment

Cu binecuvântarea Bunului Allah întâmpinăm din nou Luna Sfântă Ramazan. Este un moment important pentru noi toți credincioșii musulmani, când aducem lauda și recunoștința noastră Bunului Creator pentru această reîntâlnire cu Luna Coranului Cel Sfânt. 

Luna Ramazan se deosebește de restul lunilor din calendarul Hegirei prin faptul că în aceasta lună, Bunul Allah a început revelarea Coranului cel Sfânt prin intermediul îngerului Gavriil, Profetului Muhammed (Pacea și Binecuvântarea Bunului Allah fie asupra Sa). 

Pe lângă Sahur (masa din zori), post, tradiționala cină de iftar, mukabele (citirea în întregime a Coranului Cel Sfânt) și teravih (rugăciunea specifică Lunii Sfinte Ramazan), Luna Sfântă Ramazan dă naștere unui climat spiritual nemaiîntâlnit în restul lunilor. Cu ocazia acestei luni, prin intermediul Daniei, a actelor caritabile dar și prin acțiunile de întrajutorare se creează și se consolidează relațiile de fraternitate dintre semenii noștri.

Cu ocazia acestei luni, trebuie să încercăm să ne detașăm de greutățile cotidiene și să ne focalizăm atenția către partea spirituală și astfel vom reuși să obținem izbânda atât în lumea aceasta materială, cât și în viața de apoi. Anul acesta, Luna Sfântă Ramazan începe pe data de 2 aprilie, urmând ca Ramazan Bayramul să fie marcat în zilele de 2, 3 și 4 mai. 

Cu prilejul intrării în Luna Sfântă Ramazan, Muftiul Cultului Musulman din România, domnul Muurat Iusuf, transmite tuturor credincioșilor: O LUNĂ SFÂNTĂ A POSTULUI BINECUVANTATĂ!RAMAZAN AYIMIZ QAYIRLI BOLSIN!RAMAZAN AYIMIZ MUBAREK OLSUN!RAMADAN KAREEM!

related posts

Leave a Comment