Home Administrație publică Totul sub lupa ANAF

De ieri, 31 martie, a început procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF.

,,Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare.”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul finanțelor.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al ANAF.

Termenele limită de conectare sunt:

  • 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
  • 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Obținerea profilului de către distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service, în vederea conectării aparatelor de marcat, se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spațiu Privat Virtual (SPV). Distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service pot descărca ,,în bloc” până la 1.000 de profiluri de conectare.

Detalii suplimentare pot fi obținute prin consultarea ,,Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, prin Formularul Unic de Contact, prin Call Center-ul de asistență al ANAF (031.403.91.60), sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale.

related posts

Leave a Comment