Home Actualitate Puteţi investi în titluri de stat și în luna aprilie

Puteţi investi în titluri de stat și în luna aprilie

by Florentina Lup
0 comment

În perioada 1-26 aprilie 2021, persoanele fizice pot subscrie pentru titluri de stat TEZAUR, prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

Dobânzile anuale oferite sunt:

  • 2,95% pentru scadența de 1 an;
  • 3,35% pentru scadența de 3 ani;
  • 3,75% pentru scadența de 5 ani.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 1-26 aprilie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • între 1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural și 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

Veniturile/câștigurile aferente titlurilor de stat sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR, lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate, pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

related posts

Leave a Comment