Home Administrație publică Se înființează o Organizație de Management al Destinației Mamaia Nord

Se înființează o Organizație de Management al Destinației Mamaia Nord

by Romanov Alex
0 comment

Primăria Năvodari a demarat elaborarea și ulterior implementarea unei strategii unitare privind activitatea turistică în Mamaia Nord. Prin cea mai recentă dispoziție a primarului Florin Chelaru, la nivelul Primăriei Năvodari s-a constituit grupul de lucru cu atribuții în ceea ce privește elaborarea documentației pentru înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia Nord.

Prin înființarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) se urmăreşte coalizarea organizaţiilor şi a factorilor interesaţi pentru dezvoltarea, valorificarea potenţialului turistic şi coordonarea destinaţiei turistice.

Printre principalele atribuții ale unei organizații de management al destinației se includ: crearea unui cadru favorabil pentru competitivitatea destinației, promovarea conservării și îmbunătățirii atracțiilor turistice, promovarea îmbunătățirii calității mediului înconjurător, a serviciilor și infrastructurii, impulsionarea și coordonarea eforturilor pentru dezvoltarea produselor, crearea și gestionarea unei imagini la nivelul destinației, conducerea și coordonarea cercetării de piață, colaborarea cu sectorul privat pentru coordonarea campaniilor de promovare.

Aceste organizații de management al destinațiilor vor fi capabile să formeze rețele de produse identificabile care să permită poziționarea acestora, prin canalele de promovare și comercializare, atât pe principalele noastre piețe emintente, cât și pe unele noi.

Organizația de Management al Destinației (OMD) va avea ca principală atribuție managementul și marketingul stațiunii Mamaia Nord ca destinație integrată de călătorie.

Noțiunea de OMD a fost aprobată prin OG15/2017, iar implementarea acestui concept va permite dezvoltarea turismului, cu implicații directe în creșterea circulației turistice, a volumului de incasări din turism atât la nivel local, cât și la nivel național.

De altfel, de subliniat este faptul că OMD-ul va avea personalitate juridică și va putea accesa fonduri europene pentru promovarea și dezvoltarea destinației turistice Mamaia Nord.

Sursa foto: Primăria Năvodari

related posts

Leave a Comment