Home Administrație publică Reguli noi de acces în centrul istoric al Constanţei

Reguli noi de acces în centrul istoric al Constanţei

by Crina Matei
0 comment

Regulamentul de acces în Peninsulă, anulat. Ce înseamnă acest lucru? Simplu. Accesul este liber în zona peninsulară a Constanţei pentru toate autovehiculele. Regulamentul care impunea restricţii, astfel încât zona să fie preponderent pietonală, a fost anulat definitiv în instanţă. Noile autorităţi sunt obligate totuşi să găsească soluţii astfel încât maşinile să nu ocupe în integralitate străduţele din centrul istoric.

Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa, elaborat de fosta echipă din Primăria Constanţa, a fost anulat. Curtea de Apel a decis, la începutul acestei săptămâni, anularea acestuia, decizia fiind definitivă. Restricţiile erau oricum suspendate încă din anul 2019, la scurt timp după ce regulamentul a fost pus în aplicare, fiind rapid contestat în instanţă de mai mulţi agenţi economici.

Regulamentul de acces prevedea ca zona peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale şi zone ocazional carosabile, iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

Acesta putea fi eliberat pentru rezidenţi, evenimente, aprovizionare, instituţii publice, amenajări, furnizorii serviciilor de utilităţi publice, furnizării serviciilor de catering, poştă sau curierat şi transport valori, evenimente religioase, situaţii excepţionale.

De asemenea, regulamentul impunea ca viteza de deplasare a vehiculelor în acest perimetru să fie de maximum 30 de km pe oră. Indicatoarele rutiere, montate cu acel prilej, sunt în continuare pe poziţie, interzicând accesul pe anumite străzi.

related posts

Leave a Comment