Home Administrație publică Continuă acțiunea de ridicare a autoturismelor abandonate

Continuă acțiunea de ridicare a autoturismelor abandonate

by Romanov Alex
0 comment

A fost semnată o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, începând de luni, polițiștii locali vor ridica 35 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

Eliberarea domeniului public de aceste vehicule (25 abandonate și 10 fără stăpân) este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Pe această cale, reprezentanții Primăriei fac un apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public, să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205.

Totodată, persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul atașat sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală de luni până vineri în intervalul orar 06.00-22.00 la următoarele numere de telefon: 0799606148/ 0799606159.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment