Home Administrație publică Animal Society revine în comuna 23 August

Animal Society revine în comuna 23 August

by Romanov Alex
0 comment

Începe campania de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici de rasă comună din 23 August. În perioada 04-15 iulie 2022, Animal Society, alături de partenerii de la Four Paws International şi cu sprijinul Primăriei 23 August, va derula o campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor de rasă comună de pe raza localităţii.

„Revenim pentru două săptămâni în 23 August, la solicitarea administraţiei locale, care a înţeles importanţa şi impactul pozitiv, sustenabil pe care sterilizarea îl are nu numai asupra sănătăţii animalelor, dar şi asupra întregii comunităţi. Încurajăm cetăţenii comunei să răspundă favorabil acestei campanii – să respecte legea şi să îşi programeze animalul de companie pentru operaţia de sterilizare – singurul mod prin care putem menţine sub control populaţia animalelor de rasă comună, rata abandonului şi suferinţa pe care aceste animale o îndură pe străzi.”, declară ANCA TOMESCU, Preşedinte Animal Society

„Rog cetăţenii să sprijine demersul nostru şi să îşi sterilizeze animalele de companie de rasă comună, evitând, în acest fel, nu numai amendarea, dar mai ales creşterea numărului de animale fără stăpân de pe străzi. Sterilizarea este obligatorie – conform legii nr. 258/2013 şi amenzile ce decurg din nerespectarea acestei legi sunt considerabile. Să fim cu toţii cetăţeni implicaţi şi civilizaţi- să respectăm legea şi să tratăm animalele noastre responsabil”, declară DĂNUȚ TRUȘCĂ, viceprimar 23 August.

Campania de sterilizare gratuită asigurată de echipa de medici veterinari ai Animal Society se va desfăşura în incinta sălii sportive din strada George Călinescu nr. 1, 23 August, iar cei interesaţi pot face programări începând cu data de 4 iulie, apelând numărul de telefon dedicat: 0754 208 630.

Asociaţia Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecţiei animalelor de peste două decenii. Animal Society stabileşte parteneriate cu autorităţile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman şi sustenabil de gestionare a populaţiei de câini şi pisici, desfăşurând campanii de sterilizare a câinilor şi pisicilor, precum şi intervenţii asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalităţile cu privire la animalele fără stăpân şi sunt realizate cu ajutorul unor foşti câini fără stăpân, care sunt implicaţi şi în activităţi de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale şi al vârstnicilor instituţionalizaţi.

sursa foto: animal-society.org

related posts

Leave a Comment