Home Administrație publică ACoR, o nouă întâlnire de lucru

ACoR, o nouă întâlnire de lucru

by Romanov Alex
0 comment

Dezvoltarea durabilă a comunelor din județul Constanța a reprezentat tema principală dezbătută în cadrul ultimei ședințe de lucru a Filialei Județene a ACoR. De asemenea, alocarea fondurilor pentru dezvoltarea localităților din mediul rural a fost un alt punct de interes atins în cadrul acestei întâlniri.

Primul punct de interes în cadrul ședinței de lucru a vizat strategia de dezvoltare durabilă a comunelor din județul Constanța, în viziunea Consiliului Județean și identificarea surselor de finanțare a proiectelor de infrastructură la nivelul comunelor. Cu acest prilej, s-a decis înființarea Asociației pentru Dezvoltare Durabilă, a anunțat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

“Ca o consecință a strategiei de dezvoltare durabilă, în lunile mai-iunie va lua naștere ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ, cu ajutorul căreia se vor putea accesa noi fonduri și se vor elabora proiecte pentru dezvoltare în întreg județul, ACoR primind invitația de a avea statut de asociat al acestei noi structuri.”,  a declarat MIHAI LUPU, președintele Consiliului Județean Constanța

Pentru anul curent, Consiliului Județean Constanța i-au fost alocate fonduri de peste 27 milioane de lei, 11,6 mil. lei dintre aceștia fiind destinați infrastructurii drumurilor județene, iar restul vor fi folosiți pentru cofinanțarea proiectelor realizate de primăriile din județ.

Totodată, aparatul administrativ al CJ Constanța își dorește să vină în sprijinul UAT-urilor, iar în acest sens președintele filialei județene ACoR a propus o întâlnire între primarii localităților afiliate și Consiliul Județean.

related posts

Leave a Comment