Home Administrație publică Ability Taxi, lansat la Constanța

Ability Taxi, lansat la Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Constănțenii cu dizabilități locomotorii vor avea, de acum, la dispoziție Ability Taxi, un autoturism special conceput pentru astfel de cazuri. Modelul este preluat din alte orașe europene, iar avantajul îl constituie faptul că acest serviciu va fi gratuit, la Constanța.

Taxiul va fi disponibil tuturor persoanelor cu dizabilități locomotirii. Pentru a beneficia de Ability Taxi, cei interesați trebuie să facă o solicitare telefonică cu 24 de ore înainte.

„Noi avem o evidență a tuturor certificatelor cu grad de handicap grav locomotor. În Constanța, avem aproximativ 1.000 de astfel de persoane. Cu 24 de ore înainte, trebuie să înregistreze la dispecerat, numerele vor fi făcute publice, sunt afișate și pe mașini.”, declară EMIL MEREUȚĂ, director SPAS Constanța

„Nu o facem contracost, ca în afară, ci punem gratuit la dispoziție un taxi adaptat pentru persoanele cu handicap locomotor. Este o mașină pe care o avea municipalitatea, deci o aveam deja în dotare, așa că nu am făcut o cheltuială suplimentară, am adaptat-o și întrunește toate standardele.”, declară DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța

Pentru programarea curselor, cei interesați sunt sfătuiți să sune la 0241.482.031 sau 0799.400.362, numerele Direcției generale de asistență socială.

related posts

Leave a Comment